Eco Bunker 2500 – Fosa septica orizontala 2500 litri

Cod produs: ECO BUNKER 2500

Prețul inițial a fost: 3.200,00 lei.Prețul curent este: 2.900,00 lei.

Aceasta fosa ecologica monobloc este compusă din trei camere egale, fiecare cu rol bine definit în epurarea apelor menajere, una pentru sedimentare și alta pentru digestie, iar a treia pentru sedimentare finală și limpezire.

Toate produsele pana in 5000 de litri, beneficiaza de:

Produse feco accesorii

Eco Bunker 2500 – Fosă septică orizontală

Prețul include: Bioactivatori, Kit Drenaj, Transport Gratuit

  • Utilizatori 6-8
  • Volum 2500 litri

Dimensiuni (la extremități):

  • L bazin ~ 1850 mm
  • Ø bazin ~ 1350 mm
  • H bazin – 1350 mm
  • H total – 1400 mm

Descriere:

Aceasta fosa ecologica monobloc este compusă din trei camere egale, fiecare cu rol bine definit în epurarea apelor menajere, una pentru sedimentare și alta pentru digestie, iar a treia pentru sedimentare finală și limpezire.

Norme de referință : RO-HG 188/92 ; NTPA 002/2002 ; SREN 12566-1/2016

Fosa septica se va vidanja periodic de către firme specializate. Perioada de vidanjare: 2-4 ani.

Compartimentarea fosei septice ECO BUNKER și funcționarea acesteia

Această fosa septica tricamerală este un sistem monobloc compartimentat ale cărui camere interioare sunt plasate una lângă alta, având bine delimitat și calculat nivelul de trecere între camere precum și dimensiunile orificiilor ce permit comunicarea acestora cu rolul de a eficientiza la maximum principiul de epurare folosit de acest sistem.

Camera 1 este un compartiment de sedimentare cu rol de a prelua apele menajere (apă neagră) și având ca efect separarea materiei grele care va precipita în zona de descompunere anaerobă de tratare, datorită diferențelor de greutate dintre materia sedimentabilă și lichid. Resturile plutitoare rămân în această cameră urmând a fi descompuse de către bacteriile anaerobe formate în interiorul fosei septice, pentru ca în cele din urmă să fie și acestea transformate în materii sedimentabile.

Camera 2 este un compartiment ce comunică direct atât cu camera de sedimentare (camera 1) cât și cu camera de tratare finală (camera 3). Rolul principal al acestei camere este de a prelua resturile sedimentabile din camera de sedimentare prin intermediul orificiilor poziționate în zona de trecere dintre cele două camere. Apoi se efectuează încă un proces de descompunere a acestor resturi sedimentate realizat cu ajutorul bacteriilor anaerobe, astfel diminuând volumul lor inițial și având ca rezultat un nămol poluant care se elimină prin vidanjare după o anumită perioadă de timp, lăsând loc pentru un nou proces de descompunere.

Camera 3 este camera în care apă deja tratată este preluată din camera de descompunere prin interiorul fantelor de trecere. Această cameră are un rol de limpezire și de sedimentare suplimentară a oricăror resturi ar mai fi rămas în urma primelor două etape de descompunere. În această cameră apa rezultată este o apă tratată în proporție de peste 75% față de apa intrată inițial, această cameră făcând legătura cu sistemul de drenaj și acționând totodată ca și zonă tampon între sistemele de epurare principale și sistemul de percolare a apei tratate, evitând astfel posibilitatea ajungerii particulelor grele în sistemul de drenaj, astfel făcând aproape imposibilă colmatarea acestuia din interior.

Instalarea unei fose septice

Fosa septica orizontala de tip bazin septic este un sistem de epurare care îndeplinește ca și aspect tehnic toate criteriile impuse de legislația în vigoare pentru producția, manipularea și amplasarea unui sistem de epurare. Această fosa septica este un produs menit să ușureze etapele de instalare, precum și să ofere o durabilitate nedefinită în urma instalării conform specificațiilor prevăzute în manualul tehnic ce însoțește produsul.

Pentru instalarea unei fose septice orizontale tip bazin ecologic, trebuie verificate următoarele cerințe minime pentru a putea desfășura un montaj în condiții optime:

  • instalarea se va face respectând principiul de scurgere gravitațională a apei, folosindu-se o pantă de scurgere corespunzătoare;
  • instalarea oricărei fose septice se face la cel puțin 1 metru de fundație sau orice altă structură de rezistență și la o distanță de minim 10-15 metri de orice sursă de apă potabilă;
  • chiar de la etapa de proiectare trebuie luată în calcul facilitarea accesului utilajelor de vidanjare;
  • permeabilitatea solului trebuie să corespundă ca receptor al apelor tratate;
  • în cazul unor zone inundabile sau cu risc de creștere a pânzei freatice se recomandă consolidarea acestei fose septice prin construcția unui zid de protecție sau a unui cămin.

Avantajele unei fose septice orizontale ECO BUNKER

  • dimensiunile mici permit amplasarea în aproape orice situație;
  • ermetizarea acestor sisteme împiedică degajarea mirosurilor și infiltrațiile de apă poluantă în sol;
  • nu necesită zone special construite, fiind îngropate în întregime;
  • nu utilizează sisteme electrice, astfel având costuri de consum 0;
  • nu necesită mentenanță deosebită, doar vidanjare periodică;

Performanțele unei fose septice orizontale

  • diminuarea materiilor organice ale nămolului poluant până la 50%
  • diminuarea materiilor sedimentabile cu 90% din volumul inițial

Produse similare