Eco Bunker 3500 – Fosa septica orizontala 3500 litri

Cod produs: ECO BUNKER 3500
Loading...

Prețul inițial a fost: 4.200,00 lei.Prețul curent este: 3.900,00 lei.

Aceasta fosa ecologica monobloc este compusă din trei camere egale, fiecare cu rol bine definit în epurarea apelor menajere, una pentru sedimentare și alta pentru digestie, iar a treia pentru sedimentare finală și limpezire.

Toate comenzile beneficiaza de:

Produse feco accesorii
Loading...

Eco Bunker 3500 – Fosă septică orizontală

Prețul include: Bioactivatori, Kit Drenaj, Transport Gratuit

 • Utilizatori 10-15
 • Volum 3500 litri

Dimensiuni:

 • L bazin – 2250mm
 • Ø bazin – 1500 mm
 • H bazin – 1500 mm
 • H total – 1800 mm

Descriere:

Aceasta fosa ecologica monobloc este compusă din trei camere egale, fiecare cu rol bine definit în epurarea apelor menajere, una pentru sedimentare și alta pentru digestie, iar a treia pentru sedimentare finală și limpezire.

Norme de referință : RO-HG 188/92 ; NTPA 002/2002 ; SREN 12566-1/2016

Fosa septica se va vidanja periodic de către firme specializate. Perioada de vidanjare: 2-4 ani.

Compartimentarea fosei septice ECO BUNKER și funcționarea acesteia

Această fosa septica tricamerală este un sistem monobloc compartimentat ale cărui camere interioare sunt plasate una lângă alta, având bine delimitat și calculat nivelul de trecere între camere precum și dimensiunile orificiilor ce permit comunicarea acestora cu rolul de a eficientiza la maximum principiul de epurare folosit de acest sistem.

Camera 1 este un compartiment de sedimentare cu rol de a prelua apele menajere (apă neagră) și având ca efect separarea materiei grele care va precipita în zona de descompunere anaerobă de tratare, datorită diferențelor de greutate dintre materia sedimentabilă și lichid. Resturile plutitoare rămân în această cameră urmând a fi descompuse de către bacteriile anaerobe formate în interiorul fosei septice, pentru ca în cele din urmă să fie și acestea transformate în materii sedimentabile.

Camera 2 este un compartiment ce comunică direct atât cu camera de sedimentare (camera 1) cât și cu camera de tratare finală (camera 3). Rolul principal al acestei camere este de a prelua resturile sedimentabile din camera de sedimentare prin intermediul orificiilor poziționate în zona de trecere dintre cele două camere. Apoi se efectuează încă un proces de descompunere a acestor resturi sedimentate realizat cu ajutorul bacteriilor anaerobe, astfel diminuând volumul lor inițial și având ca rezultat un nămol poluant care se elimină prin vidanjare după o anumită perioadă de timp, lăsând loc pentru un nou proces de descompunere.

Camera 3 este camera în care apă deja tratată este preluată din camera de descompunere prin interiorul fantelor de trecere. Această cameră are un rol de limpezire și de sedimentare suplimentară a oricăror resturi ar mai fi rămas în urma primelor două etape de descompunere. În această cameră apa rezultată este o apă tratată în proporție de peste 75% față de apa intrată inițial, această cameră făcând legătura cu sistemul de drenaj și acționând totodată ca și zonă tampon între sistemele de epurare principale și sistemul de percolare a apei tratate, evitând astfel posibilitatea ajungerii particulelor grele în sistemul de drenaj, astfel făcând aproape imposibilă colmatarea acestuia din interior.

Instalarea unei fose septice

Fosa septica orizontala de tip bazin septic este un sistem de epurare care îndeplinește ca și aspect tehnic toate criteriile impuse de legislația în vigoare pentru producția, manipularea și amplasarea unui sistem de epurare. Această fosa septica este un produs menit să ușureze etapele de instalare, precum și să ofere o durabilitate nedefinită în urma instalării conform specificațiilor prevăzute în manualul tehnic ce însoțește produsul.

Pentru instalarea unei fose septice orizontale tip bazin ecologic, trebuie verificate următoarele cerințe minime pentru a putea desfășura un montaj în condiții optime:

 • instalarea se va face respectând principiul de scurgere gravitațională a apei, folosindu-se o pantă de scurgere corespunzătoare;
 • instalarea oricărei fose septice se face la cel puțin 1 metru de fundație sau orice altă structură de rezistență și la o distanță de minim 10-15 metri de orice sursă de apă potabilă;
 • chiar de la etapa de proiectare trebuie luată în calcul facilitarea accesului utilajelor de vidanjare;
 • permeabilitatea solului trebuie să corespundă ca receptor al apelor tratate;
 • în cazul unor zone inundabile sau cu risc de creștere a pânzei freatice se recomandă consolidarea acestei fose septice prin construcția unui zid de protecție sau a unui cămin.

Avantajele unei fose septice orizontale ECO BUNKER

 • dimensiunile mici permit amplasarea în aproape orice situație;
 • ermetizarea acestor sisteme împiedică degajarea mirosurilor și infiltrațiile de apă poluantă în sol;
 • nu necesită zone special construite, fiind îngropate în întregime;
 • nu utilizează sisteme electrice, astfel având costuri de consum 0;
 • nu necesită mentenanță deosebită, doar vidanjare periodică;

Performanțele unei fose septice orizontale

 • diminuarea materiilor organice ale nămolului poluant până la 50%
 • diminuarea materiilor sedimentabile cu 90% din volumul inițial

Informații suplimentare

Greutate 120 kg
Dimensiuni 2200 × 1450 × 1450 cm
Volum

Numar utilizatori

, , ,

Accesorii

,

Diametru teava intrare

110 mm

Diametru teava evacuare

110 mm

11 recenzii pentru Eco Bunker 3500 – Fosa septica orizontala 3500 litri

 1. Maria Ghiță (proprietar verificat)

  Cel mai bun produs, raport calitate preț:
  Din Decembrie studiez piață și in februarie când i-am abordat pe cei de la FECO pentru o fosa septica de 3000 litri, miau recomandat sa aștept până la începutul lui Martie când vor introduce pe piata acest produs pe care îl au în teste de anul trecut.

  Pot spune după ce am făcut achiziția că atât mie cât și instalatorului meu ne-au fost depășite așteptările :

  Cel mai bun preț pt acest nivel de calitate și volum.

  Mulțumesc pentru recomandarea și felicitări!

 2. Elena Grada (proprietar verificat)

  Un raport calitate pret mult peste tot ce se gaseste in clipa de fata pe piata.

  Am analizat inainte si produsele gasite in alte magazine de profil care erau la preturi chiar si de 2-3 ori mai mari. Si desi am fost putin sceptica, recunosc ca am ales acest produs pentru ca cei de la relatiile cu clientii m-au asigurat ca daca prdordusul nu corespunde asteptarilor pot refuza livrarea.

  Surpriza placuta a fost ca am constatat ca produsul este cel putin la fel de calitativ, chiar mai calitativ (indraznesc sa spun asta in mod personal) decat produse cu pret de cel putin 2 ori mai mare.

  Va multumesc pentru promptitudine !

 3. Maria Gauc (proprietar verificat)

  Ii recomand pe cei de la FECO precum și produsele lor fără nici o ezitare

  Cel mai bun raport calitate preț!
  Calitatea materialului este deosebita
  Promptitudine in livrare
  Persoanele ce răspund la telefon foarte bine pregătite și veșnic amabile
  Livrare gratuita și descărcare
  O fosa septica rezistenta
  Kit de drenaj inclus in pret

 4. Elena Remetan (proprietar verificat)

  Astăzi am reușit să instalez fosa septica de 3500 litri. Pot spune că inițial am avut emoții cu instalarea deoarece nu mă pricep de fel la astfel de operatiuni, iar zilierii pe care i-am găsit au zis că ei fac doar ce le spun eu și că ei nu răspund de alte detalii. Însă cu ajutorul cărții tehnice și mai vreo doua telefoane date către firma ca să mă asigur că totul a decurs bine, acum fosa este instalată și funcțională.
  Vreau pe aceasta cale să le multumesc celor de la relații cu clienții pentru disponibilitate și răbdare ( cred că le-am trimis 20 de poze pe puțin pe Whatsapp că sa verifice și ei lucrarea)
  Produsul pare foarte calitativ, cel puțin cât mă pricep eu.
  Prețul este chiar cel mai bun.
  Serviciile și disponibilitatea echipei FECO sunt peste așteptări.

  Felicitări !
  Recomand cu căldură !

 5. Daniel Dumitru (proprietar verificat)

  Am cumpărat acest produs și mă alătur celor care și-au exprimat opiniile favorabile, față de calitatea produsului, promptitudinea la expediere, și seriozitatea în colaborare.
  Pe lângă cele amintite, am remarcart și modul ordonat în care ți se predă toate documentele (în plic), unde găsești inclusiv manualul tehnic cu toate detaliile privind montarea, exploatarea și întreținerea corectă a fosei.

  Felicitări întregii echipe, recomand!

 6. George Parvulescu (proprietar verificat)

  O echipa extraordinara! Răspund la toate întrebările și sunt foarte răbdători chiar dacă nu au garanția ca vei cumpăra de la ei. Livrare impecabila și disponibilitate sa răspundă la orice întrebare și după 6 luni de la livrarea produsului.
  Multumesc echipei Feco, pentru profesionalism!

 7. mihaela mirita (proprietar verificat)

  Am comandat acest produs pentru casa noastra din Timisoara cu tot cu instalare. la nici o saptamana de la comanda a venit echipa de la instalari si in aproximativ 4-5 ore deja foloseam baia si toate facilitatile aferente.
  Ma declar foarte mutumita si de produs dar mai ales de profesionalism si promptitudine.

 8. Răzvan Anuta (proprietar verificat)

  Super produs, super echipă! Felicitări
  Cred că e cel mai bun raport calitate preț de pe piață. Și chiar dacă aș găsi acum mai ieftin nu aș regreta pentru că echipa asta chiar a dat dovadă de profesionalism.

  Mult succes!

 9. Oana Marin (proprietar verificat)

  dupa indelungi cautari, am ales aceasta fosa septica si pot sa spun ca nu regret aceasta decizie. In primul rand pentru ca asa cum am citit inainte printre comentarii, aceasta echipa chiar se comporta cu maxim de profesionalism indiferent daca vrei sa cumperi de la ei sau doar soliciti o informatie. De achizitie m-am ocupat eu si de instalare sotul. Dar pot sa spun ca atat interactiunea mea cu ei cat si a sotului cu echipa tehnica de suport au fost la inalte standarde. Sotul chiar m-a felicitat ca i-am usurat munca alegand o firma de profesionisti care au putut sa ii raspunda la toate intrebarile si i-au stat la dispozitie pentru orice. Despre fosa septica numai de bine cel putin din cate ma pricep eu.

 10. Iulian

  Cu aceasta ocazie vreau sa multumesc angajatilor firmei care au fost de acord cu schimbarea dupa un an de zile de la cumparare a fosei septice de 2500 cu una de 3500. Multumesc ptr profesionalism . Initial au spus ca se poate schimba dupa maxim 2-3 luni de la achizitie dar apoi au fost de acord sa o schimbe

 11. Iulian

  Multumesc echipei ptr profesionalism.Am cerut schimbarea fosei de 2500 ltr cumparata scum un an cu una de 3500. Initial au spus ca nu este posibil schimbul deoarece a trecut mai mult de 2-3 luni. Apoi am fost informat ca se poate schima fosa ceea ce sa si intamplat. Va multumesc

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse similare