Eco 5000 – Fosa septica orizontala 5000 litri

Cod produs: ECO 5000
Loading...

Prețul inițial a fost: 6.400,00 lei.Prețul curent este: 5.990,00 lei.

Aceasta fosa ecologica monobloc este compusă din trei camere egale, fiecare cu rol bine definit în epurarea apelor menajere, una pentru sedimentare și alta pentru digestie, iar a treia pentru sedimentare finală și limpezire.

Toate comenzile beneficiaza de:

Produse feco accesorii
Loading...

Eco 5000 – Fosă septică orizontală

Prețul include: Bioactivatori, Kit Drenaj, Transport Gratuit

 • Utilizatori 15-35
 • Volum 5000 litri

Dimensiuni:

 • L bazin – 2450mm
 • Ø bazin – 1600 mm
 • H bazin – 1750 mm
 • H total – 1900 mm

Descriere:

Aceasta fosa ecologica monobloc este compusă din trei camere egale, fiecare cu rol bine definit în epurarea apelor menajere, una pentru sedimentare și alta pentru digestie, iar a treia pentru sedimentare finală și limpezire.

Norme de referință : RO-HG 188/92 ; NTPA 002/2002 ; SREN 12566-1/2016

Fosa septica se va vidanja periodic de către firme specializate. Perioada de vidanjare: 2-4 ani.

Compartimentarea fosei septice ECO și funcționarea acesteia

Această fosa septica tricamerală este un sistem monobloc compartimentat ale cărui camere interioare sunt plasate una lângă alta, având bine delimitat și calculat nivelul de trecere între camere precum și dimensiunile orificiilor ce permit comunicarea acestora cu rolul de a eficientiza la maximum principiul de epurare folosit de acest sistem.

Camera 1 este un compartiment de sedimentare cu rol de a prelua apele menajere (apă neagră) și având ca efect separarea materiei grele care va precipita în zona de descompunere anaerobă de tratare, datorită diferențelor de greutate dintre materia sedimentabilă și lichid. Resturile plutitoare rămân în această cameră urmând a fi descompuse de către bacteriile anaerobe formate în interiorul fosei septice, pentru ca în cele din urmă să fie și acestea transformate în materii sedimentabile.

Camera 2 este un compartiment ce comunică direct atât cu camera de sedimentare (camera 1) cât și cu camera de tratare finală (camera 3). Rolul principal al acestei camere este de a prelua resturile sedimentabile din camera de sedimentare prin intermediul orificiilor poziționate în zona de trecere dintre cele două camere. Apoi se efectuează încă un proces de descompunere a acestor resturi sedimentate realizat cu ajutorul bacteriilor anaerobe, astfel diminuând volumul lor inițial și având ca rezultat un nămol poluant care se elimină prin vidanjare după o anumită perioadă de timp, lăsând loc pentru un nou proces de descompunere.

Camera 3 este camera în care apă deja tratată este preluată din camera de descompunere prin interiorul fantelor de trecere. Această cameră are un rol de limpezire și de sedimentare suplimentară a oricăror resturi ar mai fi rămas în urma primelor două etape de descompunere. În această cameră apa rezultată este o apă tratată în proporție de peste 75% față de apa intrată inițial, această cameră făcând legătura cu sistemul de drenaj și acționând totodată ca și zonă tampon între sistemele de epurare principale și sistemul de percolare a apei tratate, evitând astfel posibilitatea ajungerii particulelor grele în sistemul de drenaj, astfel făcând aproape imposibilă colmatarea acestuia din interior.

Instalarea unei fose septice

Fosa septica orizontala de tip bazin septic este un sistem de epurare care îndeplinește ca și aspect tehnic toate criteriile impuse de legislația în vigoare pentru producția, manipularea și amplasarea unui sistem de epurare. Această fosa septica este un produs menit să ușureze etapele de instalare, precum și să ofere o durabilitate nedefinită în urma instalării conform specificațiilor prevăzute în manualul tehnic ce însoțește produsul.

Pentru instalarea unei fose septice orizontale tip bazin ecologic, trebuie verificate următoarele cerințe minime pentru a putea desfășura un montaj în condiții optime:

 • instalarea se va face respectând principiul de scurgere gravitațională a apei, folosindu-se o pantă de scurgere corespunzătoare;
 • instalarea oricărei fose septice se face la cel puțin 1 metru de fundație sau orice altă structură de rezistență și la o distanță de minim 10-15 metri de orice sursă de apă potabilă;
 • chiar de la etapa de proiectare trebuie luată în calcul facilitarea accesului utilajelor de vidanjare;
 • permeabilitatea solului trebuie să corespundă ca receptor al apelor tratate;
 • în cazul unor zone inundabile sau cu risc de creștere a pânzei freatice se recomandă consolidarea acestei fose septice prin construcția unui zid de protecție sau a unui cămin.

Avantajele unei fose septice orizontale ECO

 • dimensiunile mici permit amplasarea în aproape orice situație;
 • ermetizarea acestor sisteme împiedică degajarea mirosurilor și infiltrațiile de apă poluantă în sol;
 • nu necesită zone special construite, fiind îngropate în întregime;
 • nu utilizează sisteme electrice, astfel având costuri de consum 0;
 • nu necesită mentenanță deosebită, doar vidanjare periodică;

Performanțele unei fose septice orizontale

 • diminuarea materiilor organice ale nămolului poluant până la 50%
 • diminuarea materiilor sedimentabile cu 90% din volumul inițial

Informații suplimentare

Greutate 180 kg
Dimensiuni 2350 × 1600 × 1900 cm
Volum

Numar utilizatori

, , , , , , ,

Accesorii

,

11 recenzii pentru Eco 5000 – Fosa septica orizontala 5000 litri

 1. George Amza (proprietar verificat)

  Chiar ati depasit orice asteptare cu acest produs.

  Recunosc faptul ca am fost foarte sceptic pana a ajuns, de aceea am si optat pentru plata la livrare.

  Raportul calitate/volum/pret mi se parea cam ireal dupa ce am cautat aproape 2 luni un produs de 5000 de litri care sa satisfaca cerintele mele dar gaseam doar preturi de peste 10.000 lei (nu vorbim aici de ieftinituri de piata din fibra de sticla)

  PRO:
  Volum mare
  Claitate superioara
  Livrare gratuita pana la usa
  Kit drenaj inclus
  PRET EXTRAORDINAR

  Contra:
  Era bine daca existau niste urechi de manevrare dat fiind faptul ca e de greutate si volum mare

 2. Aioanei V (proprietar verificat)

  Inainte de a comanda acest produs m-am uitat peste produse asemanatoare in magazinele de profil din zona Iasiului. Si desi recunosc faptul ca am ales acest produs din cauza faptului ca era la jmatate de pret fata de orice altceva am gasit in magazinele de bricolaj si instalatii sau pe alte site-uri, surpriza mea a fost ca atunci cand a ajuns produsul sa constat ca pare chiar superior ca si calitate, cel putin la capitolul grosime si rezistenta mie mi se pare mult mai solid.

  Am profitat de zilele calde din acest ianuarie si l-am instalat in aproximativ 5 – 6 ore cu tot cu pauze urmand intocmai schitele din manual.

 3. Groza Vasile (proprietar verificat)

  Un produs extraordinar la un raport calitate/preț dincolo de orice așteptare.

  Am văzut că a mai scris cineva aici că se aștepta să primească un produs mediocru. Ei bine, recunosc că puțin și eu aveam o teama pe acest aspect tocmai de aceea am optat pentru plata la livrare. Dar, SURPRIZĂ! Chiar este un produs peste calitatea celor ce le-am găsit prin magazinele mari gen D******n sau B***o și cu un preț mult, mult mai mic.

  Eu chiar vă recomand mai departe cu încredere. Mai ales că în zona mea abia acum se construiesc alte câteva zeci de noi imobile

 4. Sologiuc Ioan (proprietar verificat)

  Recomand.produs de calitate servicii excelente.livrare promta

 5. Melinda kiss (proprietar verificat)

  Cel mai bun raport calitate preț de pe piața. Și știu pentru că am analizat 3 saptmani înainte să comand.

  Mulțumesc și firmei pentru seriozitate și promptitudine.

  Felicitări

 6. Alin Petroi (proprietar verificat)

  Cel mai bun raport calitate pret de pe piata si o echipa de profesionisiti. Multumesc pentru promptitudine si consutanta.
  Recomand cu incredere!

 7. Alin Trifoi (proprietar verificat)

  Am primit azi produsul. Mulțumesc pentru profesionalism!
  Produsul este întradevăr la calitatea prezentată iar livrarea a fost făcută exact așa cum s-a promis. Sunt foarte mulțumit de alegerea făcută.

 8. Arsene Mihai (proprietar verificat)

  Cel mai bun raport calitate preț! Și pot spune că am devenit un mic "expert" când vine vorba de căutat fose septice după ce am refuzat până acum fosele septice ale altor 3 producători deoarece una vedeam pe site și spuneau la telefon și alta era realitatea când ajungea produsul la mine.
  Felicitări feco pentru că nu mințiți clienții și livrați ceea ce se vede și promiteți. Și fosa aceasta chiar este cel mai bun produs din ce am văzut iar prețul chiar este cel mai bun de pe piață. Prima data chiar mă îngrijora prețul. Însă se pare că se poate și volumul acesta la un preț acceptabil fara a fura din calitate, daca se dorește! Felicitări!

 9. U Adrian (proprietar verificat)

  Raspunsul meu vine dupa o lunga perioada de timp dar profit de aceasta ocazie sa va multumesc pentru calitatea atat a fosei cat si a transportului.
  Am efectuat montajul si suntem foarte mulțumiți de ea si de colaborarea cu firma dumneavoastra.

  O zi frumoasa si numai bine!

 10. Albulescu Dorin (proprietar verificat)

  Cel mai bun raport calitate preț de pe piața din România. De fapt cred ca este cel mai bun preț la un astfel de produs. Instalarea a decurs normal și a fost făcută foarte ușor urmând manualul de instalare primit cu fosa septica. Recomand cu toată încrederea!

 11. Mariana (proprietar verificat)

  Tocmai ce am achiziționat aceasta fosa septica și sunt foarte mulțumită de ea. Nota 10 pentru produs și pentru toată echipa, de la comanda pana la livrare.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse similare