Eco Bunker 5000 – Fosa septica orizontala 5000 litri

Cod produs: ECO BUNKER 5000
Loading...

Prețul inițial a fost: 5.700,00 lei.Prețul curent este: 4.990,00 lei.

Aceasta fosa ecologica monobloc este compusă din trei camere egale, fiecare cu rol bine definit în epurarea apelor menajere, una pentru sedimentare și alta pentru digestie, iar a treia pentru sedimentare finală și limpezire.

Toate comenzile beneficiaza de:

Produse feco accesorii
Loading...

Eco Bunker 5000 – Fosă septică orizontală

Prețul include: Bioactivatori, Kit Drenaj, Transport Gratuit

 • Utilizatori 15-35
 • Volum 5000 litri

Dimensiuni:

 • L bazin – 2300mm
 • Ø bazin – 1800 mm
 • H bazin – 1800 mm

Descriere:

Aceasta fosa ecologica monobloc este compusă din trei camere egale, fiecare cu rol bine definit în epurarea apelor menajere, una pentru sedimentare și alta pentru digestie, iar a treia pentru sedimentare finală și limpezire.

Norme de referință : RO-HG 188/92 ; NTPA 002/2002 ; SREN 12566-1/2016

Fosa septica se va vidanja periodic de către firme specializate. Perioada de vidanjare: 2-4 ani.

Compartimentarea fosei septice ECO BUNKER și funcționarea acesteia

Această fosa septica tricamerală este un sistem monobloc compartimentat ale cărui camere interioare sunt plasate una lângă alta, având bine delimitat și calculat nivelul de trecere între camere precum și dimensiunile orificiilor ce permit comunicarea acestora cu rolul de a eficientiza la maximum principiul de epurare folosit de acest sistem.

Camera 1 este un compartiment de sedimentare cu rol de a prelua apele menajere (apă neagră) și având ca efect separarea materiei grele care va precipita în zona de descompunere anaerobă de tratare, datorită diferențelor de greutate dintre materia sedimentabilă și lichid. Resturile plutitoare rămân în această cameră urmând a fi descompuse de către bacteriile anaerobe formate în interiorul fosei septice, pentru ca în cele din urmă să fie și acestea transformate în materii sedimentabile.

Camera 2 este un compartiment ce comunică direct atât cu camera de sedimentare (camera 1) cât și cu camera de tratare finală (camera 3). Rolul principal al acestei camere este de a prelua resturile sedimentabile din camera de sedimentare prin intermediul orificiilor poziționate în zona de trecere dintre cele două camere. Apoi se efectuează încă un proces de descompunere a acestor resturi sedimentate realizat cu ajutorul bacteriilor anaerobe, astfel diminuând volumul lor inițial și având ca rezultat un nămol poluant care se elimină prin vidanjare după o anumită perioadă de timp, lăsând loc pentru un nou proces de descompunere.

Camera 3 este camera în care apă deja tratată este preluată din camera de descompunere prin interiorul fantelor de trecere. Această cameră are un rol de limpezire și de sedimentare suplimentară a oricăror resturi ar mai fi rămas în urma primelor două etape de descompunere. În această cameră apa rezultată este o apă tratată în proporție de peste 75% față de apa intrată inițial, această cameră făcând legătura cu sistemul de drenaj și acționând totodată ca și zonă tampon între sistemele de epurare principale și sistemul de percolare a apei tratate, evitând astfel posibilitatea ajungerii particulelor grele în sistemul de drenaj, astfel făcând aproape imposibilă colmatarea acestuia din interior.

Instalarea unei fose septice

Fosa septica orizontala de tip bazin septic este un sistem de epurare care îndeplinește ca și aspect tehnic toate criteriile impuse de legislația în vigoare pentru producția, manipularea și amplasarea unui sistem de epurare. Această fosa septica este un produs menit să ușureze etapele de instalare, precum și să ofere o durabilitate nedefinită în urma instalării conform specificațiilor prevăzute în manualul tehnic ce însoțește produsul.

Pentru instalarea unei fose septice orizontale tip bazin ecologic, trebuie verificate următoarele cerințe minime pentru a putea desfășura un montaj în condiții optime:

 • instalarea se va face respectând principiul de scurgere gravitațională a apei, folosindu-se o pantă de scurgere corespunzătoare;
 • instalarea oricărei fose septice se face la cel puțin 1 metru de fundație sau orice altă structură de rezistență și la o distanță de minim 10-15 metri de orice sursă de apă potabilă;
 • chiar de la etapa de proiectare trebuie luată în calcul facilitarea accesului utilajelor de vidanjare;
 • permeabilitatea solului trebuie să corespundă ca receptor al apelor tratate;
 • în cazul unor zone inundabile sau cu risc de creștere a pânzei freatice se recomandă consolidarea acestei fose septice prin construcția unui zid de protecție sau a unui cămin.

Avantajele unei fose septice orizontale ECO BUNKER

 • dimensiunile mici permit amplasarea în aproape orice situație;
 • ermetizarea acestor sisteme împiedică degajarea mirosurilor și infiltrațiile de apă poluantă în sol;
 • nu necesită zone special construite, fiind îngropate în întregime;
 • nu utilizează sisteme electrice, astfel având costuri de consum 0;
 • nu necesită mentenanță deosebită, doar vidanjare periodică;

CPerformanțele unei fose septice orizontale

 • diminuarea materiilor organice ale nămolului poluant până la 50%
 • diminuarea materiilor sedimentabile cu 90% din volumul inițial

Informații suplimentare

Greutate 180 kg
Dimensiuni 2350 × 1800 × 1800 cm
Volum

Numar utilizatori

, , , , , , ,

Accesorii

,

3 recenzii pentru Eco Bunker 5000 – Fosa septica orizontala 5000 litri

 1. Mircea

  Fenomenal produs! Când nu credeam că veți mai scoate ceva nou pe piață, v-ați reinventat. Felicitări! Cumpăr de la voi de peste 5 ani pentru clienții mei și recomand cu toată încrederea. Și ca instalator chiar nu pot recomanda decat ceva ce pot garanta la randul meu.

 2. Alina

  A ajuns astăzi! Grozavă fosa. Am instalat la socrii anul trecut o fosă de 2000 litri și am fost foarte mulțumit, iar acum că a venit rândul casei noastre am zis sa punem mai mare și nu am regretat decizia. Felicitări ! Livrare rapidă, profesionalism pe tot procesul de achiziție și un produs ce prezinta calitate și încredere de când l-am vazut în mașină, înainte de a fi descărcat. 10/10

 3. Alin Geoana

  Chiar pot spune că e cel mai bun produs de pe piață și nu doar la raportul calitate perț, Ci chiar calitatea acestui produs este mult peste tot ce am văzut pe piață.
  Spun asta după ce 2 luni am tot bătut magazine de materiale de construcții și mari furnizori, căutând o fosă septică la care să nu simt că mi-am luat țeapă dând banii pe ea, ba fibră de sticlă, care e casantă până la urmă, ba pereți zici că erau făcuți din caroserie de Trabant sau din coperțile caietului de desen al fiului meu. Iar pentru fosa de la Feco am mers până în fabrică să mă conving, deoarece ei nu vând prin alte magazine. Și de îndată ce am atins fosa am zis că trebuie să scriu despre asta. Litaralmente e un tank pe lângă celelalte care sunt niște jucării. Nu există termen de comparație. Și nu tebuie să mă credeți pe mine, ci faceți ca mine și exact ca mine veți spune. Eu mă declar 110% mulțumit de aceasta fosa septica de la feco.ro

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse similare