Magazin online cu solutii complete de epurare

Protecția zilnică a fosei septice

Există câteva principii importante de protecție ale unei fose septice pentru ca acest sistem să fie de un real ajutor pe termen cât mai lung. Totul se mișcă mult prea repede într-o fosa septica, dacă cantitatea de apă trimisă prin țevile de drenaj este mult prea mare. Separarea și sedimentarea nu se realizează în mod corespunzător, iar apa menajeră poate refula chiar în locuința dumneavoastră.

În primul rând, conservați apa. Instalați toalete, robinete și dușuri care economisesc apa. Reduceți orice pierdere de apă prin încărcarea completă a mașinilor de spălat vase sau rufe și folosirea robineților atât cât este necesar. Verificați dacă există scurgeri de apă inutile și reparați-le. Spălați una sau două mașini de rufe pe zi și evitați folosirea acesteia de mai mult de trei ori pe zi.

În al doilea rând, protejați țevile de drenaj. Zona aflată deasupra drenajului trebuie menținută curată (evitați acoperirea acesteia cu orice suprafață tare din categoria asfalt, cărămidă, piatră de pavaj, autovehicule sau cu arbuști și copaci. Rădăcinile acestora pot bloca conductele.) Deasupra drenajului se poate planta iarbă pentru evitarea eroziunii solului și pentru a favoriza evaporarea apei. Aspersoarele automate de irigație nu se pot instala deasupra drenajului și se recomandă observarea locurilor unde există bălți cu apă.

Nu în ultimul rând, ai grijă și la următoarele aspecte. În fosa septica, este strict interzisă aruncarea următoarelor substanțe și obiecte: grăsimi sau ulei de gătit (se recomandă instalarea unui separator de grăsimi sub chiuveta de la bucătărie), ulei, benzină, diluanți, solvenți, produse chimice fotografice, medicamente (acestea din urmă contaminează pânza freatică a solului și pot amenința alimentarea cu a apă a întregului cartier), soluții pentru desfundarea țevilor, detergenți cu conținut mare de fosfor, mucuri de țigară, prosoape de hârtie, tampoane sanitare, prezervative, scutece sau orice alt produs care nu este biodegradabil. 

Pe lângă aspectele menționate mai sus, luați în considerare următoarele recomandări. Un tocător de gunoi crește acumularea de cu nămol cu până la 40% în fosa septica. Evitați folosirea unui dispozitiv de acest gen și asigurați-vă, în schimb, că scurgerea apei de pe acoperișul casei se face departe de locul drenajului, în așa fel încât apa să nu băltească deasupra câmpului de drenaj. În cazul în care doriți să instalați și o stație de dedurizare, asigurați-vă că fosa septica poate suporta saramura și surplusul de apă de la spălarea în contracurent a rășinii.

Contact Rapid

contact

Cele mai vandute produse

Fosa septica ECO 2000 litri

2.300,00 lei
Super pret

Eco Bunker 5000 – Fosa septica orizontala

4.990,00 lei
Super pret

Eco Bunker 3500 – Fosa septica orizontala

3.700,00 lei
Super pret

Eco Bunker 2500 – Fosa septica orizontala

2.800,00 lei
Super pret
Hidro Oil 7

Separator de uleiuri Hidro Oil 7

2.400,00 lei
Hidro Oil 5

Separator de uleiuri Hidro Oil 5

2.200,00 lei
Eco oil 35

Separator de grasimi ECO Oil 35

10.000,00 lei
Eco oil 31

Separator de grasimi ECO Oil 31

9.300,00 lei
Eco oil 21

Separator de grasimi ECO Oil 21

7.750,00 lei
Eco oil 17

Separator de grasimi ECO Oil 17

4.900,00 lei
Eco oil 11

Separator de grasimi ECO Oil 11

3.500,00 lei
Filtru de particule

Filtru de particule

540,00 lei
Formular de retragere