Fosa Septica Sept 4

Cod produs: eco sept 4
Loading...

2.000,00 lei

Fosa septica ECO SEPT 4 este un sistem de tratare primară a apelor reziduale provenite în urma utilizării sistemului sanitar cu care este dotat un imobil civil sau industrial. Scopul utilizării acestor fose septice este de a realiza un sistem de instalație sanitară nouă sau pentru recondiționarea și îmbunătățirea unor sisteme de epurare mai vechi sau rudimentare, având ca efect pretratarea utilă. Rolul acestora este de a fluidiza încărcătura poluantă a sistemului de scurgere.

Toate comenzile beneficiaza de:

Produse feco accesorii
Loading...

 

Fosa septica sept 4. Fosă biologică Tricamerală

Prețul include: Bioactivatori, Kit Drenaj, Transport Gratuit

 • Utilizatori: 2-4
 • Diametru: 112;
 • Înălțime: 120;

Despre produs

Fosa septica ECO SEPT 4 este un sistem de tratare primară a apelor reziduale provenite în urma utilizării sistemului sanitar cu care este dotat un imobil civil sau industrial.

Scopul utilizării acestor fose septice este de a realiza un sistem de instalație sanitară nouă sau pentru recondiționarea și îmbunătățirea unor sisteme de epurare mai vechi sau rudimentare, având ca efect pretratarea utilă. Rolul acestora este de a fluidiza încărcătura poluantă a sistemului de scurgere.

Scopul principal al compartimentării tricamerale ale acestei fose septice este acela de a asigura într-un mod natural tratarea și epurarea apelor uzate, precum și aducerea acestora la parametrii prevăzuți de normativele legislative actuale pentru numărul de utilizatori căreia îi este destinat. Avantajul unei fose septice de tip tricameral este că efectuează acest tratament fără necesitatea utilizării substanțelor chimice.

Compartimentarea fosei septice și funcționarea acestora

Această fosă septică tricamerală este un sistem monobloc compartimentat ale cărui camere interioare sunt plasate una lângă alta, având bine delimitat și calculat nivelul de trecere între camere precum și dimensiunile orificiilor ce permit comunicarea acestora cu rolul de a eficientiza la maximum principiul de epurare folosit de acest sistem.

Camera 1 este un compartiment de sedimentare cu rol de a prelua apele menajere (apă neagră) și având ca efect separarea materiei grele care va precipita în zona de descompunere anaerobă de tratare, datorită diferențelor de greutate dintre materia sedimentabilă și lichid. Resturile plutitoare rămân în această cameră urmând a fi descompuse de către bacteriile anaerobe formate în interiorul fosei septice, pentru ca în cele din urmă să fie și acestea transformate în materii sedimentabile.

Camera 2 este un compartiment ce comunică direct atât cu camera de sedimentare (camera 1) cât și cu camera de tratare finală (camera 3). Rolul principal al acestei camere este de a prelua resturile sedimentabile din camera de sedimentare prin intermediul orificiilor poziționate în zona de trecere dintre cele două camere. Apoi se efectuează încă un proces de descompunere a acestor resturi sedimentate realizat cu ajutorul bacteriilor anaerobe, astfel diminuând volumul lor inițial și având ca rezultat un nămol poluant care se elimină prin vidanjare după o anumită perioadă de timp, lăsând loc pentru un nou proces de descompunere.

Camera 3 este camera în care apă deja tratată este preluată din camera de descompunere prin interiorul fantelor de trecere. Această cameră are un rol de limpezire și de sedimentare suplimentară a oricăror resturi ar mai fi rămas în urma primelor două etape de descompunere. În această cameră apa rezultată este o apă tratată în proporție de peste 75% față de apa intrată inițial, această cameră făcând legătura cu sistemul de drenaj și acționând totodată ca și zonă tampon între sistemele de epurare principale și sistemul de percolare a apei tratate, evitând astfel posibilitatea ajungerii particulelor grele în sistemul de drenaj, astfel făcând aproape imposibilă colmatarea acestuia din interior.

Drenajul unei fose septice este constituit dintr-un sistem subteran de preluarea a apelor tratate ale unei fose septice și este alcătuit dintr-o tubulatură gofrată ce permite dispersarea apei tratate în sol prin intermediul fantelor mici de dispersie, permițând astfel ca solul să preia treptat volumul de lichid rezultat pentru a nu se suprasatura în cazul unor debite mai mari.

Instalare – fosa septica sept 4

Fosa septică din gama ECO SEPT este un produs proiectat din punct de vedere tehnic pentru a eficientiza și ușura modalitățile de instalare. În acest scop, la achiziționarea produsului vă vom furniza și un manual tehnic cu etapele de instalare explicate și exemplificate vizual.

Pentru instalarea unei fose septice tip ECO SEPT trebuie verificate următoarele cerințe minime pentru a putea desfășura un montaj în condiții optime:

 • instalarea se va face respectând principiul de scurgere gravitațională a apei, folosindu-se o pantă de scurgere corespunzătoare;
 • instalarea oricărei fose septice se face la cel puțin 1 metru de fundație sau orice altă structură de rezistență și la o distanță de minim 10-15 metri de orice sursă de apă potabilă;
 • chiar de la etapa de proiectare trebuie luată în calcul facilitarea accesului utilajelor de vidanjare;
 • permeabilitatea solului trebuie să corespundă ca receptor al apelor tratate;
 • în cazul unor zone inundabile sau cu risc de creștere a pânzei freatice se recomandă consolidarea acestei fose septice prin construcția unui zid de protecție sau a unui cămin.

Avantajele unei fose septice tricamerale

 • dimensiunile mici permit amplasarea în aproape orice situație;
 • ermetizarea acestor sisteme împiedică degajarea mirosurilor și infiltrațiile de apă poluantă în sol;
 • nu necesită zone special construite, fiind îngropate în întregime;
 • nu utilizează sisteme electrice, astfel având costuri de consum 0;
 • nu necesită mentenanță deosebită, doar vidanjare periodică;
 • datorită principiilor de descompunere ale acestui tip de fosa septica, resturile menajere rezultate au un volum foarte mic în urma tratării, comparativ cu resturile menajere rezultate într-un bazin orizontal. Prin acțiunea bacteriilor anaerobe resturile menajere se mineralizează, reducând din conținutul de apă în urma proceselor de fermentare. În urma descompunerii rezidurilor menajere vor rezulta nămol poluant diminuat ca și volum, apă tratată și biogaz care se va evapora în atmosferă prin orificiul special creat.

Performanțele unei fose septice tip ECO SEPT

 • diminuarea materiilor organice ale nămolului poluant până la 50%;
 • diminuarea materiilor sedimentabile până la 90% din volumul inițial.

Încărcătura organică la ieșire:

PH 5,5-9,5
Solide în suspensie <200
CBO5 <250
COD <500
Tensioactivi <4

Important: fiecare fosă septică din gama ECO SEPT beneficiază de GARANȚIE NELIMITATĂ

Anularea garanției – fosa septica sept 4:

 1. Manipularea și stocarea neadecvate atrag după sine anularea garanției (manipulare prin lovire cu obiecte dure sau ascuțite, manipulare prin expunere la șoc și contact cu suprafețe dure sau ascuțite, depozitarea până la instalare cu greutăți și/sau presiuni suplimentare asupra produsului);
 2. Instalarea și montarea de accesorii improvizate sau neconvenționale în timpul procesului de instalare sau în vederea modificării funcționalității unei fose septice (montarea de țevi improvizate, efectuarea de găuri suplimentare în orice zonă a fosei septice, instalarea de prelungiri improvizate, instalarea unor piese de conexiune sau de eficientizare a circuitului apei improvizate atât pe rețeaua de scurgere cât și pe cea de drenaj).

Pentru accesoriile compatibile verifică și lista noastră de accesorii:

Informații suplimentare

Greutate 50 kg
Dimensiuni 112 × 112 × 120 cm
Volum

Numar utilizatori

, , ,

Accesorii

,

5 recenzii pentru Fosa Septica Sept 4

 1. Alexandru Dragomir (proprietar verificat)

  Sun un constructor de cabane turistice din Romania si timp de 3 ani am folosit acest sistem pentru dotarea tututror cabanelor pe care le predam la cheie. Din ianuarie 2015 am inceput sa folosim produsul imediat urmator dupa acesta ECO SEPT 6 datorita faptului ca a scazut pretul la el iar diferenta de 200 de lei acum ar fii nesemnificativa, iar pentru noi conteaza sa putem garanta clientilor nostrii o exploatare cat mai lunga a sistemului fara vidanjare. Pana in prezent sunt multumit de serviciile celor de la feco.ro si de produsele ECO SEPT 4 pe care le-am comandat de-a lungul anilor. PRO: usor de instalat, nu mai necesita alte contructii, livrate foarte rapid si eficient, PRETUL. CONTRA: mi-ar fii placut sa fie inclusa o clapeta de sens la pachet tinand cont ca pentru cabane eu instalez intotdeauna clapeta de sens pentru a nu urca mirosul pe teava daca nu se folosestre fosa mai mult de 5 luni

 2. dep. COMERCIAL (feco.ro) (proprietar verificat)

  Domnule Alexandru,
  Va multumim ca sunteti clientul nostru si va multumim pentru cuvintele de lauda la adresa produselor si serviciilor noastre. Promitem ca si pe viitor sa incercam sa mentinem standardul cat mai ridicat.
  Ca si semn al recunostintei noastre pentru colaborarea cu dumneavoastra, va oferim la fiecare comanda de ECO SEPT 6 de acum inainte cate o clapeta de sens. Tot ce trebuie sa faceti este sa plasati comanda ON-LINE de pe contul dumneavoastra de client creeat pe acest site.

  Va multumim si va dorim o zi minunata

 3. Alexandru Dragomir (proprietar verificat)

  WOW! va multumesc frumos pentru aceasta surpriza neasteptata. Am sa ma asigur ca ma voi revansa prin recomandarile (pe buna dreptate) facute prin locatiile in care avem lucrari in domeniul nostru. M-ati surprins in cel mai placut mod. Dovada ca se poate si la noi sa se lucreze la un nivel profesionist si sa se stabileasca colaborari corecte si benefice pentru toata lumea. Va multumesc si eu de asemenea.

 4. Adrian R (proprietar verificat)

  Buna ziua,

  Montajul a fost efectuat fara probleme.
  As vrea sa mai comand un manson de prelungire fosa septica de 30cm cu livrare prin curier

  Multumesc,
  Adrian Rofel

 5. feco.ro(tehnic) (proprietar verificat)

  Buna ziua domnule Adrian,

  Multumim de feedback vis-a-vis de instalarea fosei.

  Comanda pentru manson a fost directionata colegilor nostri de la comercial. In cursul zilei de maine ar trebuii sa ajunga la dumneavoastra.

  Ca forim o zi minunata!
  Echipa http://www.feco.ro

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Produse similare